Heeft u het bericht vanochtend gelezen op Nu.nl? Mocht u dat nog niet hebben gedaan kunt u dat hier lezen.
De bank heeft eerst alle filialen wegbezuinigd (en de kosten voor de klanten tegelijkertijd verhoogd!) om er vervolgens achter te komen dat dit niet zo handig was. De bank staat inmiddels zo ver van de samenleving dat men geen idee meer heeft wat de functie van een bank zou moeten zijn. En dat hoort meer te zijn dan graaien.

Nee de bank maakt zich enorm zorgen over fraude en dan vooral om zogenaamde “bankmedewerkers” die bij mensen langs komen om te helpen. Vervolgens worden oudere mensen opgelicht en zegt de bank: “Eigen schuld, want wij komen nooit, maar dan ook nooit bij u aan de deur, dus belt u dan gerust de politie.”
En wat schets de verbazing vanochtend in de krant … en wat vreemd dat andere media dat niet hebben opgepakt. Die zitten waarschijnlijk ook te slapen.

Zorgcoaches gaan bij mensen langs

Bij ABN AMRO zijn juist kantoren gesloten, omdat er steeds minder mensen komen. Gemiddeld zijn dat er twee tot drie per uur. “Er zijn veel meer manieren om met ons in contact te komen”, zegt bestuurslid Annerie Vreugdenhil. “Dat kan via beeldbankieren als het gaat over hypotheken, we hebben een seniorenlijn en hebben zorgcoaches aangesteld die bij mensen thuis langsgaan.”

Nou, je slaat hier toch stijl van achterover? Je kunt dus wel degelijk een bankmedewerker aan de deur krijgen. Nu nog zelf maar uitzoeken of het zuivere koffie is.
Hoe verzin je zoiets?