Het jaar is begonnen en iedereen komt nog een beetje bij van het afgelopen drukke jaar en moet zijn werk weer op gaan pakken. Dat viel ons vooral in de media nogal op, want waar start je het nieuwe jaar mee? Goede voornemens? Wat er gaat wijzigen in 2024? We keken voor jou in de lokale media zoals je die op onze website kunt vinden.
We beginnen bij onze eigen Gemeente Zuidplas. Daar starten ze het nieuwe jaar met een belangrijk nieuwsbericht. “Hoe voorkom je een vastgevroren GFT-container?” Als u het werkelijk interesseert kunt u dat natuurlijk gaan lezen, maar wij vragen ons af waarom er een ambtenaar, die wij betalen, zich met dit onderwerp bezig moet houden, terwijl er grotere problemen op te lossen zijn. Wij zeggen: laat die in de winter vrijwel lege container lekker 2 weken buiten staan en leeg ‘m daarna. Dat scheelt ook nog eens ophaalkosten. Nu moeten we lezen dat troep die bevroren in de bak blijft zitten er gewoon in blijft zitten. Worden we daar blij van?

Okay, snel door naar het volgende nieuwsmedium. Hart van Holland of beter gezegd van Zuidplas. Een krant die veel wordt gelezen en ook via onze website veel wordt bekeken met over het algemeen kwalitatief goed nieuws. Die hebben uitsluitend lokale sport op het menu staan. Alsof de gemiddelde Zuidplasser (ieuw, klinkt als een vies woord) geïnteresseerd is in het geloof van trainers en coaches in hun eigen club. Je kunt er in Hart voor Zuidplas alles over lezen.

Snel door naar JBN, het nieuws uit Nieuwerkerk. Flitsende reclamebanners komen je alweer tegemoet. Weet nu niemand daar hoe je een fatsoenlijke website op moet zetten? We kijken even door alle reclamecrap heen en lezen wat nieuws over de jaarwisseling, wat overgenomen artikelen en iets over Capelle a/d IJssel. Daar lees ik vaker over. Volgens mij geen Zuidplas en bovendien is Zuidplas veel meer gericht op Waddinxveen en Gouda dan op Capelle. U mag de site zelf opzoeken …

Hobby nieuwssite Gouwe IJssel (mag u ook zelf opzoeken) maakt het nog bonter. Zij richt zich voornamelijk op Capelle (Nee, niet Zuidplas, maar Capelle en omgeving  Gouwe met uitzondering van Gouda) en start met een deprimerend artikel over het levenstestament met als interessante kop “Koffie met advies”. Een notariskantoor komt naar het lokale ouderencentrum “Anne Frank” om daar te vertellen wat ouderen met hun vermogen zouden kunnen doen als ze komen te overlijden. De boodschap: kom naar ons notariskantoor en kom met ons spreken over het levenstestament. Dat heeft overigens niets te maken met leven, maar juist met de dood en wat u na het overlijden met uw geld kunt doen. Nou, wat anderen met uw geld gaan doen. Wij wensen u verder het beste voor 2024.

En dan komen we bij het serieuzere nieuws. Namelijk dat van het AD (afdeling Gouda) en In De Buurt, wat wij persoonlijk een topper vinden. Helaas richten deze media zich vrijwel uitsluitend op Gouda, maar dit missen we dus enorm in Zuidplas! Welke nieuwsvoorziening gaat dat eens oppakken? Misschien is het een idee als een van de lokale media zich gaan aansluiten bij In De Buurt en dan de regio “Zuidplas” (dat nu nog ontbreekt) op te gaan pakken. Dan gaan we je zeker promoten hier!
Omroep West vinden we verder ook een topper. Ook hier helaas geen Zuidplasnieuws. Alsof er hier niets te beleven valt. Ook daar kunnen lokale Zuidplasmedia proberen aan te sluiten. Ik vraag mij af waarom ze dat niet doen.

Zuidplas.net gaat door in 2024 en draait vooralsnog goed. Het afgelopen jaar was een testjaar en dat testjaar gaan we ook inzetten voor ons nieuwe forum.
Op onze website hebben we wat kleine veranderingen aangebracht. Zo is het tabblad “verkiezingen” gewijzigd in “politiek” en vind je onze contactgegevens ook in het topmenu terug i.p.v. alleen onderaan in de website. Updates gaan we voortaan op ons forum melden. Een link kunt u daar dan ook vinden.
Wij updaten onze website dagelijks en breiden deze ook dagelijks verder uit. Zo bouwen we in 2024 verder.

 

Wij wensen alle inwoners een heel goed en vooral gezond 2024