Pas op je 30e of ouder het huis uit. Wil je dat?
Er zijn genoeg jongeren die het prima naar hun zin hebben bij hun ouders en dat is maar goed ook, want de kans dat ze op zichzelf kunnen gaan wonen wordt steeds kleiner. “Wie dan leeft, wie dan zorgt” denken velen, maar wat als je rond je 22e dan echt het huis uit wilt? Dan is het vanaf dan nog minimaal 8 jaar wachten op een sociale huurwoning.

Mocht je het geluk hebben dat je ouders zo kapitaalkrachtig zijn dat ze je een lening kunnen verschaffen of je een vriend of vriendin hebt met op jonge leeftijd al een topbaan, dan zit je goed in je nieuwe koopwoning, maar de meeste jongeren verkeren niet in die situatie, Zij zijn aangewezen op de beschikbaarheid van een sociale huurwoning en de wachttijden zijn lang. Heel lang …

Heb jij je al ingeschreven op je 18e? Zo niet, dan is de kans groot dat je pas ná je 30e het huis uit gaat.

Het lijkt af en toe wel of veel jongeren zitten te slapen als het gaat om de zorgen met betrekking tot woonruimte. “Wie dan leeft, wie dan zorgt” is het devies en dat lijkt bij veel dingen zo te zijn. Men is zich pas van de wooncrisis bewust als het zich aan dient en men het huis uit wil. De boodschap is dan hard en onverbiddelijk. Je kunt minimaal 8 jaar wachten op een sociale huurwoning en die periode groeit steeds verder.

Daarom is het dringende advies je op je 18e al in te schrijven voor een sociale huurwoning om vervolgens hopelijk te ondervinden dat je voor je 30e aan de beurt bent. We helpen het je hopen!

De situatie is rampzalig. Dit is Gouda (op 28-1-2024) en het gaat over een woonruimte van slechts 36 vierkante meter. Deze inschrijver komt op zijn positie niet eens aan de beurt, maar jij begint onderaan! Realiseer je dat goed. Nummer 768? Kansloos!

Dus wees smart en schrijf je direct in als je dat nog niet gedaan hebt. Je moet er niet vanuit gaan dat jij straks wel wat kunt kopen en situaties kunnen ook veranderen in de loop der tijd. Een inschrijving kost je 23 euro en blijft jaren geldig tot je een woning hebt.
Ben je straks aangewezen op een sociale huurwoning dan ben je blij dat jij al ingeschreven stond. Elk jaar kom je wat hoger te staan namelijk.

We hebben al meer geschreven op deze website over het inschrijven en wonen van jongeren.

Wil je je direct inschrijven? Dat kan dan via deze link! Nog niet gedaan? DOEN! (kosten slechts 23 euro!)