Eén op de negen kinderen in de grote steden groeit op in (verborgen) armoede. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend om een cadeau te krijgen van Sinterklaas op 5 december.
Stichting Sintvoorieder1 verzorgt met haar vrijwilligers pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Hiervoor werkt de stichting samen met verschillende maatschappelijke partners die ervoor zorgen dat de cadeau-pakketten bij de juiste kinderen terecht komen. Radio West, Den Haag FMSleutelstadBOStudio AlphenOmroep DelftMidvlietRTV KrimpenerwaardRTV KatwijkRTV GouwestadZFM en Feel Good Radio voeren gezamenlijk actie om in totaal 50.000 cadeaus in te zamelen ten behoeve van de kinderen die anders met Sinterklaas geen cadeau krijgen. (Bron: Omroep West)


Initiatief in Zuidplas:

In Zuidplas hebben we een soortgelijk initiatief van de Stichting Cupcakes for Kids. Ook hier kunt u een kadootje doneren.

Inleveren kan nog tot en met zaterdag 25 november. Bij verschillende winkels in Zuidplas de doneer een cadeau inleverboxen van Stichting Cupcakes voor Kids. Dit jaar kunnen we weer ons sinterklaasfeest houden voor kinderen uit gezinnen met een krappe beurs die in Zuidplas wonen. We hebben een locatie, sponsors zorgen voor wat te eten en te drinken tijdens het feest en ook de DJ staat klaar. Het enige wat we nog missen zijn cadeautjes voor de kinderen.

Hoe werkt de actie, u koopt een cadeautje voor een kind t/m 8 jaar en rekent dat af bij de kassa en zegt dan dat het voor de doneer actie voor cupcakes voor Kids is. De kassa medewerker legt het cadeau dan in de inleverbox, zie u toevallig in een niet deelnemende winkel toevallig een leuk cadeau dan kunt u dat altijd kopen en bij een van de inleverlocaties afgeven.

Waar staan de inleverboxen dit jaar? In Nieuwerkerk staan ze bij Hema, Blokker, Zeeman en The Game Inn. In Moordrecht bij de Primera.”
(Bron: St. ZO)