Met alle beelden op ons netvlies van overstromingen van rivieren op televisie, heb je je vast wel eens afgevraagd of  dit jou in Zuidplas ook zou kunnen overkomen. We zitten tenslotte op het laagste punt van Nederland. Nieuwerkerk aan den IJssel langs de A20 is het laagste punt waar ook een mooi monument staat. Hoe staat het eigenlijk met jouw woning in Zuidplas. Maak je je daarover zorgen of denk je dat dit wel los loopt?

 

Mochten je gedachten hier wel eens naar uit gaan ben je niet de enige! Tijdens de piek van de waterstanden stond de teller voor de website “overstroom ik?” op 50.000 bezoekers per dag. Dat zijn er normaal zo’n 400-700 per dag. Het houdt de gemoederen dus zeker wel bezig.

Op de website OVERSTROOMIK.NL kun je je adres invoeren en krijg je daar informatie over.  En als jij veilig zit is het sowieso handig om eens na te denken over wat jij zou doen als winkels tijdelijk niet meer voor jou bereikbaar zijn, het internet uit valt of wellicht zelfs de wateraansluiting niet meer werkt en de stroom is uitgeschakeld. Kun je dat een paar dagen vol houden zonder in de problemen te komen? Daarvoor heb je dan hopelijk wel je noodpakket in huis met enkele flessen drinkwater en wat eten in blikjes of pakjes.
Wat er nog meer in zo’n pakket zou moeten zitten kun je lezen op de website van de rijksopverheid.

Zuidplas.net heeft gelijk even gecheckt hoe hoog het water in ons pand zou kunnen komen, maar dat is 1,5 meter en wij zitten op de 4e verdieping en hebben daar dus geen last van.
Onze servers staan in Amsterdam, dus ook die staan veilig en wij blijven dus voor jou bereikbaar. Maar ja, als jij geen internet meer hebt check je alleen nog op je mobiel onze site. 😉