Wij schreven op Zuidplas.net al eerder (en wel in januari 2023) over “Corrupte notarissen en malafide grondverkopers in Zuidplas maar vanavond was het op het landelijke RTL Nieuws weer raak.
De Gemeente Zuidplas stond daarmee wederom weer in het negatieve nieuws. Wederom corrupte notarissen (in Zuidplas) en dubieuze grondhandelaren die mensen gewoon oplichten.

Speculatie bij nieuw dorp

Grondhandelaren zoeken vaak naar plekken waar dichtbij wel concrete bouwplannen zijn. Zo verkochten diverse grondhandelaren het afgelopen jaar tientallen kleine kavels landbouwgrond in de Zuidplaspolder. In die polder moet de komende jaren een heel nieuw dorp verrijzen met 8.000 woningen. Maar die komen zeker niet op de plek van de verkochte kavels, waarschuwt de gemeente. Kopers betaalden gemiddeld meer dan 200 euro per vierkante meter voor de opgeknipte grond net buiten het nieuwbouwgebied. Het leverde de verkopers forse winst op. De kopers blijven achter met een enorm duur gekocht stukje landbouwgrond.

Zuidplas veroordeelt de handelswijze van ‘malafide grondhandelaren’, laat de gemeente aan RTL Nieuws weten. “Nadat de gemeente had geconstateerd dat ook binnen de grenzen van de gemeente Zuidplas landbouwgronden in vreemde afmetingen tegen hoge prijzen waren verkocht heeft de gemeente potentiële nieuwe kopers gewaarschuwd voor deze praktijken.”

Juridisch ondernemer Deepak Thakoerdien (van Stichting Grondhandelclaim) wil dit nu keihard gaan aanpakken en dat vinden we een goed idee. Pak dan gelijk die corrupte notarissen aan, want die werken gewoon mee aan criminele activiteiten van deze grondhandelaren en dat willens en wetens!

Heeft u ook landbouwgrond gekocht als belegging of voelt u zich gedupeerd door een grondhandelaar? Neem contact op met de redactie via onderzoek@rtl.nl