In “het Hart voor Zuidplas” vonden wij een advertentie die we graag doorzetten op onze site aangezien dit een goed doel dient.

Voedselbanken, die stuk voor stuk volledig draaien op vrijwilligers, zijn helaas hard nodig, ook in ons rijke Zuidplas. De uitvoering hiervan in onze gemeente ligt al jaren bij Stichting Zuidplas Helpt. Een geweldig team van vrijwilligers dat ervoor zorgt dat voedsel bij mensen terecht komt die dat zelf niet meer kunnen betalen. De voedingsmiddelen worden in kratten aangeleverd vanuit Voedselbank Rotterdam. Al met al een flinke logistieke actie.

Wat er gaat veranderen?
Rotterdam stopt met de (afgepaste) levering van voedsel voor de inwoners van Zuidplas en zal zich aan het eind van dit jaar volledig terugtrekken. Dit houdt in dat we het zelf gaan regelen. Daarvoor moet enorm veel gebeuren. We moeten niet alleen voedsel inslaan, maar er ook voor zorgen dat we de voedselveiligheid kunnen garanderen en de organisatie opzetten. Daarnaast moeten we investeren in middelen, logistiek, koeling, mensen, en niet te vergeten de huisvesting.

Wat hebben we nodig en wat we gaan doen?
Als eerste hebben we de stichting Voedselbank Zuidplas opgericht, een startbestuur gevormd en veel mensen gesproken die ons in andere gemeenten voor waren. Maar daarmee zijn we er nog niet.

– Huisvesting in Nieuwerkerk, met overheaddeur en ongeveer 150/ 200 vierkante meter vloeroppervlak.

– Extra vrijwilligers die iets willen betekenen en mee willen helpen op regelmatige basis. Ook jongeren zijn van harte welkom.

– Verschillende materialen zoals stellingen, inpaktafels, koel- en vriescellen, computer/ICT, weegschalen, kratten, een busje met koelinstallatie, een pallet-stapelaar en nog veel meer.


Help ons helpen 

Een Voedselbank kan niet functioneren zonder financiële middelen en moet het hebben van giften, schenkingen en sponsoren in middelen of geld. Daarom vragen we bewoners en bedrijven om vriend te worden van de Voedselbank Zuidplas en ons daarmee maandelijks te steunen.

Bedrijven kunnen al vriend worden voor 25,-/50,-/100,-/250,- euro per maand

Geen bedrijf? Ook andere initiatieven zijn van harte welkom.

Doet u ook mee of heeft u vragen? Stuur een mail: voedselbankzuidplas@gmail.com

Bestuur Voedselbank Zuidplas

 

P.S. Onder ons kopje financieel vind je meer info over geldzaken!


Deze advertentie/ oproep is de voedselbank Zuidplas aangeboden door de Regio Bank Den Ouden assurantiën en doorgezet door zuidplas.net